Yoga


Individuele yoga en yogamassage
Psychische spanning kan zich vastzetten in het lichaam. Soms levert gesprekstherapie inzichten op maar komt er geen verbinding op gang met het lichaam. Het hoofd weet het maar het lichaam weet of voelt het nog niet. Het lichaam blijft de spanning vasthouden en veroorzaakt fysieke klachten: een gespannen rug en nek, gespannen schouders, pijnlijke gewrichten, stijve spieren, of klachten zoals duizeligheid, paniek, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, maagpijn of vermoeidheid.

Yoga is een manier om deze vastzittende spanning op te heffen. Zoals ijsblokjes smelten in de zon, lossen lichamelijke en emotionele blokkades op met yoga. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, het bindweefsel wordt gevoed en het lichaam wordt soepel. Er ontstaat letterlijk ruimte in het lichaam. Yoga opent. Energie kan weer vrij stromen met fysieke en mentale ontspanning tot gevolg.

Het is een groot misverstand dat je voor yoga lenig moet zijn. In geen geval. Soms is lenigheid een gevolg van jarenlange yoga-beoefening. Maar werkelijke yoga is: aansluiten daar waar het lichaam is.

Praktijk bij de IJssel biedt de mogelijkheid tot individuele yoga en yogamassage. Je kunt over beide meer lezen op Yoga bij de IJssel.

Reguliere groepsyoga
Op dezelfde locatie geeft Yoga bij de IJssel reguliere groepsyoga: van rustige yin yoga tot een meer dynamische yangflow.

Contact

Drs. E.M. (Lisette) Knol
psycholoog
mindfulnesstrainer
yogadocent

Werverdijk 30
8191 NL Werven (Wapenveld)

06 13391070
info@praktijkbijdeijssel.nl

Praktijk bij de IJssel
Yoga bij de IJssel