Mindful opvoeden


In de methodiek Mindful Opvoeden worden geen opvoedadviezen gegeven. Ouders 'weten' vaak best hoe het moet. Maar stress of andere intense emoties kunnen leiden tot een prikkelbare of gedeprimeerde stemming, tot vermoeidheid en lichamelijke of psychische klachten. En dan ontstaat er opvoedgedrag dat botst met de beschikbare opvoedingskwaliteiten. Anders met stress omgaan is daarom de kern van de methodiek.

Mindful Opvoeden is gebaseerd op mindfulness. Mindfulness behelst vriendelijkheid en aandacht, erkennen wat er is, inclusief opvoedmoeilijkheden. Mindfulnessoefeningen helpen om uit het denken en uit het doen te komen. Ze dragen bij aan het eenvoudigweg zìjn in het nu. Hiermee ontstaat rust en ruimte. Opvoedproblemen verliezen hun zwaarte of lossen op.

De methodiek Mindful Opvoeden wordt aangeboden in 10 individuele sessies. Naast een deel theorie bestaan de sessies grotendeels uit mindfulnessoefeningen gerelateerd aan opvoedingssituaties. Deze worden thuis geoefend en geïntegreerd in het dagelijks leven met behulp van meditaties die worden aangereikt.

Een prachtige methodiek om de relatie tussen ouder en kind te verbeteren.


Ouders


Contact

Drs. E.M. (Lisette) Knol
Werverdijk 30
8191 NL Werven (Wapenveld)

06 13391070
info@praktijkbijdeijssel.nl

Praktijk bij de IJssel
Yoga bij de IJssel