Mindful opvoeden


Mindful Opvoeden is een methode om stress in de opvoeding en automatische ouderlijke reactiepatronen te herkennen en te begrijpen. Mindful Opvoeden vermindert de opvoedingsstress en verbetert de ouder-kindrelatie.

In deze methodiek worden geen opvoedadviezen gegeven. Ouders kunnen beschikken over opvoedingsvaardigheden. Maar stress of andere intense emoties kunnen leiden tot een prikkelbare of gedeprimeerde stemming, tot vermoeidheid en lichamelijke of psychische klachten die botsen met opvoedingskwaliteiten. Anders met stress omgaan is daarom de kern van de methodiek.

Mindful Opvoeden is gebaseerd op mindfulness. Mindfulness behelst vriendelijkheid en aandacht, erkennen wat er is, inclusief opvoedmoeilijkheden. Mindfulnessoefeningen helpen om uit het denken en uit het doen te komen. Ze dragen bij aan het eenvoudigweg zìjn in het nu. Hiermee ontstaat rust en ruimte. Opvoedproblemen verliezen hun zwaarte of lossen op.

De methodiek Mindful Opvoeden wordt aangeboden in 10 individuele sessies. Naast een deel theorie bestaan de sessies grotendeels uit mindfulnessoefeningen. Deze worden thuis geoefend en geïntegreerd in het dagelijks leven met behulp van meditaties die worden aangereikt.

Na het volgen van een mindfulnesstraject bij Praktijk bij de IJssel of elders, is er de mogelijkheid om de houding van mindfulness te onderhouden tijdens mindfulnesssessies van Yoga bij de IJssel.

Ouders


Contact

Drs. E.M. (Lisette) Knol
Werverdijk 30
8191 NL Werven (Wapenveld)

06 13391070
info@praktijkbijdeijssel.nl

Praktijk bij de IJssel
Yoga bij de IJssel