Jongeren


Jongeren zijn op weg naar volwassenheid. Op een natuurlijke manier maken zij zich meer en meer los van de ouders. Ontdekken zij hun zelfstandigheid, hun kracht en hun eigenheid. Dat is een mooie zoektocht.

Tegelijkertijd kan dat een beangstigende zoektocht zijn. In deze periode gebeurt immers veel: schoolexamen, vervolgstudie, rijexamen, op kamers, een relatie. Als jongere kun je een druk ervaren om dit allemaal goed te volbrengen. Om het 'leuk' te hebben, zorgeloos te zijn, veel (digitale) vrienden te hebben, uit te gaan en dan ook nog goede schoolresultaten te behalen etc. En stel dat er dan ook nog een overlijden is, ziekte of iets anders moeilijks in het leven? Dit veroorzaakt stress. En hoe ga je op een gezonde manier om met stress? 

Wanneer jongeren een probleem ervaren kan het volgende signaalgedrag zichtbaar zijn: prikkelbaarheid, lusteloosheid, concentratiemoeilijkheden, (faal)angst, paniek, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en/of buikpijn, piekeren, dwangmatig handelen, slaapproblematiek, gedachten over de dood, somberheid, automutilatie (zichzelf met opzet pijn doen), negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, ..

Psychologische hulp kan jongeren ondersteunen op hun weg naar volwassenheid. 

Jongeren


Contact

Drs. E.M. (Lisette) Knol
Werverdijk 30
8191 NL Werven (Wapenveld)

06 13391070
info@praktijkbijdeijssel.nl

Praktijk bij de IJssel
Yoga bij de IJssel